دستور تهیه انواع مربای تابستونی

 مربا یا لیچار یا رچل یا ریچل از پختن میوه با شکر به دست می آید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری می شود و برای مدت زمان طولانی سالم باقی می ماند. از پکتین طبیعی یا مصنوعی و عسل هم می توان به عنوان افزودنی استفاده کرد

انواع مربّا

مربّا دارای انواع زیر است:

مربای آلبالو

ژله بدون گوشت میوه و کاملاً صاف شده است.

کمپوت از اجزای درشت میوه درست می شود.

مارمالاد از میوه و پوست له شده درست می شود.

چگونه یک مربا آلبالو بدون شکرک و کپک درست کنیم؟

مربای آلبالو یکی از محبوب ترین انواع مرباهاست که در وعده صبحانه بسیار مصرف میشود و حتی و در برخی شهرها با برخی غذاها خورده می شود. برای درست کردن مربای آلبالوی خوش رنگ و خوشمزه فقط کافیست دستور تهیه زیر رو دنبال کنید.

مواد لازم برای درست کردن مربای آلبالو

آلبالوی نوبری : 1 کیلو

شکر: 1 کیلو

وانیل شکری : 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای آلبالو

برای درست کردن مربای آلبالو باید ابتدا آلبالوها را تمیز کنید ، برگ و دم آن را بگیرید و بشویید و بعد هسته وسط آن را با دستگاه هسته گیر و یا با دست به طوری که آلبالو ها له نشوند در بیارید .

سپس آلبالو ها را در یک ظرف لعابی بریزید و در لابه لای آن شکر را اضافه کنید و بگذارید در یخچال به مدت 7 تا 8 ساعت بماندتا شکر به خورد آلبالو ها برود.

بعد از سپری شدن زمان گفته شده آلبالو ها را از یخچال خارج کنید و روی حرارت ملایم قرار دهیدتا به جوش بیایند.

در هنگام جوشیدن آلبالو ها کف هایی روی آنها مینشیند که باید با قاشق آنها را خارج کنید تا مربای شما شفاف و براق شود.

همچنین مراقب باشید تا در اثر جوشیدن شهد مربا سرازیز نشود و کاملا غلیظ شود.

مربا خوش طعم آلبالو

در مرحله آخر پخت مربا، وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.اگر وانیل را زودتر اضافه کنید ممکن است بخاطر حرارت بالای مربا مزه تلخی بگیرد.

اگر هم بخواهید از شهد مربا شربت آلبالو تهیه کنید باید مقدار شکر استفاده شده را دو برابر کنید.

موقعی که آلبالو ها پخت آن را از شهدش جدا کنید و اجازه دهید تا شهدش بجوشد و غلظت کافی را بدست بیاورد.


نحوه پختن مربای آلبالو

نکات کلیدی در درست کردن مربای آلبالو

قبل از اینکه مربا سرد شود بهترین کار در وهله ی اول این می باشد که کف روی آن را بردارید.

یکی از دلایلی که می تواند به تیره نشدن مربای آلبالو کمک کند این است که بهتر است آن را زیاد نجوشانیم.

در حد امکان هنگام ریختن مربا در ظروف از قاشق های چوبی تمیز استفاده کنید تا دلیلی برای زود کپک زدن مربا وجود نداشته باشد.

از ساعت ها قبل بهتر است که شکر را با تکه های میوه مخلوط کنید تا مربای شما کیفیت مطلوب تری را پیدا کند.

در اواخر پخت مربا وانیل را اضافه نمایید زیرا وانیل اگر مقدار زیادی بر روی حرارت بماند تلخ می شود.

صبحانه مربای آلبالو همراه با نان های سنتی مانند نان بربری یا نان سنگکک می تواند بسیار لذیذ و کامل باشد

آشنایی با روش پخت مربای گل رز خوش عطر

مربای گل سرخ یکی از معطرترین و خوشمزه ترین انواع مرباهاست که در دنیا نظیر آن پیدا نمی شود.مربای گل سرخ یا مربای گل محمدی با استفاده از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود.

مواد لازم برای مربای گل

گل (محمدی، رز) : 100 گرم

شکر :200 گرم

آب لیمو :1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای گل

گلبرگ ها را از گل جدا کنید و خوب بشویید. بعد در آبکش یا هر جای دیگری پهن کنید تا خشک شود.

پس از خشک شدن کامل ، مقداری از آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزد و کمی شکر رویش بپاشید این لایه را تکرار کنید تا شیشه پر شود.

بعد در شیشه را محکم ببندید و برای یک هفته در پشت پنجره مقابل نور خورشید قرار بدهید

در طول این هفته مربا در اثر نور خورشید خود به خود رسیده و جا می افتد.

بعد از اینکه از درست شدن مربا مطمئن شدید مقدار آبلیموی گفته شده برای این حجم از گلبرگ ها داخل شیشه بریزید و شیشه را بشویید و در جای خنک نگهداری کنید.

مربای گل سرخ تازه

نکته

? رنگ این مربا به قشنگی مربا با گل تازه نمیشه اگه دوست داشتید چند قطره رنگ گل می توانید اضافه کنید

? در هنگام تفت دادن گل محمدی خشک باید دقت کنید زمان تفت دادن بسیار کم باشد، اگر حتی یک گلبرگ بسوزد می تواند تمام مربا را تلخ کنید، تفت دادن در حد گرم شدن گل ها باشد

طرز تهیه مربای قیسی حرفه ای و خوش طعم

قیسی در آشپزی ایرانی بسیار کارآمد است و با آن غذاهای بسیاری تهیه میشود مثل آش ترش، قیسی پلو ، مربای قیسی و نیز میوه خشک تهیه کرد. همچنین در فصل هایی که زردآلو در دسترس نیست به راحتی میتوان با زردآلوی خشک مربای زردآلو درست کرد


مواد لازم برای مربای قیسی

قیسی : 250 گرم

شکر : 1 پیمانه

آب لیموی تازه :1 قاشق سوپخوری

بادکا (گلوکز) :1/4 پیمانه

هل درسته : به تعداد لازم

طرز تهیه مربای قیسی

قیسی ها را بشویید و به همراه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شود.سپس شکر و بادکا را اضافه کنید تا بر روی حرارت شربت غلیظ شود و قیسی ها پخته شوند.

وقتی شربت غلیظ شد آبلیمو و هل را اضافه کنید و پس از 3 الی 4 جوش حرارت را خاموش کنید.

مربا را بعد از سرد شدن در شیشه یا ظرف مورد نظر بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

ابتدا قیسی ها را شسته وهمراه آب روی حرارت قرار می دهیم , کمی که نرم شد, شکر و بادکا را اضافه می کنیم.

زمانیکه شربت قوام آمد , هل و آب لیمو را اضافه می کنیم .

پس از اینکه چند جوش زد, حرارت را خاموش کرده و پس از سرد شدن در ظرف مورد نظر می

ریزیم .

نکات کلیدی تهیه مربای قیسی

برای اینکه از غلظت مربا مطمئن شوید یک نعلبکی یا بشقاب را از قبل در فریزر قرار دهید.و بعد از 20 دقیقه جوشیدن مربا، یک قاشق مرباخوری از شهد آن بردارید و در بشقاب سرد شده بریزید.

و چند دقیقه ای در یخچال بگذارید تا مربا سرد شود. اگر بعد از انگشت زدن رد انگشت وسط مربا باقی ماند غلظت مربا مناسب است.

مربا را می توان با کمی دارچین و هل طعم دار کرد.

مربا را میتوان به مدت 6ماه در یخچال نگهداری کرد. ولی اگر قصد دارید بیش از شش ماه آن را نگهداری کنید در فریزر قرار دهید.


منبع: rangarangworld

نظرات